Býčkovické zastupitelstvo vztyčilo starostce prst

25. 07. 2017 20:34:14
Na mimořádném jednání zastupitelstva obce Býčkovice byl vznesen návrh zařazení bodu jednání odvolání starostky obce. Návrh nakonec nebyl přijat.

Dne 25.7. od 17:00 hod zasedalo zastupitelstvo obce Býčkovice. Na programu byla zpráva výběrové komise o výsledku výběrového řízení na opravu fasády budovy obecního úřadu. Místostarosta Martin Houška pak navrhl zařadit navíc do programu bod odvolání starostky obce Býčkovice. Návrh o hlasování byl přijat.

Svůj návrh místostarosta odůvodnil hned několika vážnými důvody. Jedním z důvodů bylo zmaření výběrového řízení na opravu fasády obecního úřadu jež hodnotící komise shledala jako netransparentní. Starostka obce se dopustila, byť třeba nevědomě, hned v několika bodech porušení zákona o veřejných zakázkách. Zákon byl podle předsedy výběrové komise a zároveň místostarostou obce panem Martinem Houškou porušen zejména ve způsobu doručení jedné z nabídek a uskutečňování nedovolené komunikace starostky obce s jednotlivými zájemci v době přípravy zadávacího řízení a také v jeho samotném průběhu. To také přiznala s tím, že jednala v nevědomosti. Každý si o takovém jednání může udělat obrázek sám.

Dalšími důvody pro vyvolání hlasování o odvolání bylo samotné chování starostky. Ta nechodí daleko pro slova. Během veřejného jednání není pro ni žádný problém vyjádřit se o někom, že je cikán, nebo že chodník nebude, protože dotyčná žadatelka je "lezba". Na tuto skutečnost poukázal i zastupitel pan Novák s tím, že skutečně si lidé v obci na její jednání stěžují. Stěžují si i zaměstnanci úřadu, kteří její chování označují za hraničící se šikanou. Dalším velmi závažným důvodem shledal navrhovatel skutečnost nedání pokynu k hlasování, pokud se diskuze zastupitelů kloní k názoru se kterým sama nesouhlasí. Záležitosti jsou pak odsouvány na neurčito. Velmi živá diskuze nakonec byla zakončena hlasováním, kde se 6 zastupiteů zdrželo hlasování a jeden (Martin Houška) hlasoval pro její odvolání. Návrh tedy nebyl přijat.

Na skutečnost, že starostka rozhoduje o některých věcech zcela sama a bez diskuze se zastupiteli poukázal zastupitel Novák, který ještě na závěr podotkl, že tato hlasování bylo pro ni vztyčeným prstem.

Autor: Martin Houška | úterý 25.7.2017 20:34 | karma článku: 13.73 | přečteno: 808x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 16.15 | Přečteno: 306 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 22.14 | Přečteno: 569 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.78 | Přečteno: 929 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.68 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse
Počet článků 19 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 610

Přečtete - li mé články, poznáte můj postoj k životu. Obvykle můj text obhajuje názor, jež mé řádky vyvrací obecné příkoří či nepravdy. To vše mnohdy v zesměšňující či satirické podobě.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...